Monaco’yu Parlatan Oscarlı Güzel

Grimaldi Ailesi; asırlar boyu bir bedduanın kurbanı mı oldu; yoksa ailenin fertleri çok göz önündeydiler de nazara mı geldiler, bilinemedi.

Monaco’yu Parlatan Oscarlı Güzel

Grimaldi Ailesi; asırlar boyu bir bedduanın kurbanı mı oldu; yoksa aile fertleri çok göz önündeydiler de nazara mı geldiler, bilinemedi. Ama ailenin son gelini, Oscar ödüllü güzeller güzeli aktrist Grace Kelly (52); çok genç yaşta yaşama veda ederek, aile üzerindeki kara bulutların hâlâ dolaştığı iddiasını bir kere daha hatırlara getirdi. 

Monako Prensliği’ni 13. asırdan beri yöneten Grimaldi Ailesi’nden Prens 1’inci Rainier; Flaman bir hanımla beraber oldu; ama hayatını başka bir kadınla birleştirdi. Prensin terk ettiği kadın büyücüydü; ‘Ben mutlu olamadım; bundan böyle prensin ailesinden de hiç kimse mutlu ve huzurlu olmasın!’ diye beddua etti. Aile; asırlarca saltanatını yitirmedi; fakat başından da uğursuzluk hiç eksik olmadı. 

Biz, yine Hollywood’un en güzel kadınlarından Grace Kelly’e dönelim. Grace; İskoç baba, Alman annenin ABD’de sahnelenen hayat hikâyesinde dünyaya geldi. Aile çok zengindi. Dört çocuğun üçüncüsü sessiz güzel Grace; kendisine istediği gibi eğitim ve yaşam çizgisi oluşturdu. Mankenlik, tiyatro oyunculuğu ve drama derslerinden sonra adım attığı sinemada adını altın harflerle yazdırmayı başardı. Sessiz, duru ve natürel güzelliğe, deha seviyesinde oyunculuk becerisi de eklenince, Oscar ödülüne - The Country Girl filmiyle… - kavuşması zor olmadı. Alfred Hitchcock ile çektiği üç film ile Hollywood’un efsaneleri arasına girdi. 1955 Cannes Film Festivali’nde, Monako Prensi III. Rainier ile karşılaşması hayatının kavşak noktasıydı. Rainier ile bir yıllık flörtün ardından evlendiler. Şehir devleti Monaco; o güne kadar kumarhaneleri ile ünlüydü. Prenses Grace Kelly ile makûs talihi de değişti. Turizmini zenginleştiren bir ikona da sahip oldu. Kelly; Monaco’yu kısa sürede dünyanın gündemine taşıdı ve - tabir yerinde ise… - kumarhaneler cennetine yeni ruh üfledi.

Kelly evlendikten sonra hiç film yapmadı; hattâ kocası eşinin filmlerinin ülkesinde gösterimini bile yasakladı. Grace Kelly iki kızı bir oğlan doğurdu. Hiçbirisi özel hayatlarında mutlu olamadı. Kendisi ise 1986 yılında 52 yaşındayken trafik kazasında hayatını yitirdi. 

Flaman büyücünün intizarı hâlâ etkisini sürdürüyor muydu?

27 March 2019 14:01
1,515 kez okundu

Ali Hikmet İnce



Benzer Yazılar

‘Cami Yaptıran’ Reis-i Cumhur

İsmet İnönü, siyaset yaptığı yarım asırlık müddette, ‘Din Düşmanı’, ‘Cami Satıcısı’, ‘Alnı Seccadeye Varmayan’ gibi çok ağır ithamlara/suçlamalara maruz kaldı. İddia sahipleri kutsal dinimizden yarar/çıkar sağlayan, kendilerini keramet sahibi sanan/gören, daha da önemlisi Türkiye Cumhuriyeti’ni kuran kadro/ideolojiye karşıt/düşman kişi(ler) ve çevrelerdi.

Kıbrıs’a Yahudi Kral Atayan Halife Hükümdar

Osmanlı’nın 11. padişahı 2. Selim, devletin yönetimini - damadı! - Sadrazam Sokullu Mehmet Paşa’ya bıraktı. 8 yıllık saltanatını eğlence âleminde sürdürdü. Bazı tarihçilere göre şarap ve işret meclisleri için dünya geldi. Yazılanlara bakılırsa Kıbrıs, ‘emsalsiz lezzetli ve hoş kokulu şarapları için’ fethedildi. ‘50 bin babayiğit askerin şahadetine mal oldu.’

Çankaya Köşkü'nde Eşek Sütüyle Güzellik Banyosu

Prenses Süreyya, İran İmparatoriçesi sıfatı ile ülkemize - 1951 ve 1956’da! - iki resmi ziyarette bulundu. Büyük ilgi gördü, el üstünde tutuldu. Güzellik reçetesini de uygulamasına fırsat tanındı…

Alman Konsolosluğu’nda Uyuyan Osmanlılar

Boğaz manzaralı 55 bin metrekare alan için 95 bin Taler (O dönemde kullanılan Alman parası!) ödendi. Almanlar, mezarlık halindeki alanı çevirip temizledi.

Devlet Eliyle Kalpazanlık

Almanya, 2. Dünya Savaşı’nda ezeli düşmanı İngiltere ile sadece cephede karşılaşmadı. Ekonomik yıkıma uğratmak için de çok gizli ve usta işi planı devreye soktu. ‘Bernhard Operasyonu’ denilen harekâtla sahte kâğıt paraları İngilizlerin günlük hayatına soktu. Enflasyonu artırdı, fiyatları zıplattı.

Diğer Dünya Sineması Yazıları

Audrey Hepburn ya da Kuğu Boyunlu Direnişçi

Dünyanın en güzel, en başarılı ve en doğal kadın sinema sanatçıları arasındaydı. İkinci Dünya Savaşı’nın bütün olumsuzluklarını/yıkıcılığını yaşadı. Savaş sonrasında ise, yıldızlaşan mesleki kariyerin ama mutsuz yaşamın sahibiydi.

Hollywood Hayranı Stalin

Sovyetler Birliği’ni 31 yıl çelik eldivenle yöneten Stalin sıkı bir Hollywood hayranıydı.

Oscar Ödülleri’ni Reddeden Ünlüler

Oscar ödülünü kazanmak için her türlü çılgınlığı/tanıtımı yapanların yanında çeşitli sebeplerden reddedenler de görüldü.

Oscar Ödülleri’nin Çok Renkli Tarihi

Kısaca Akademi Ödülleri adıyla tanınan Sinema Sanatları ve Bilimleri Akademisi (Academy of Motion Picture Arts and Sciences) Ödülleri ilk defa 16 Mayıs 1929’da verildi.

Frank Sinatra - Mafya Dostluğu

ABD’de yayınlanan ‘Sinatra: Hayat’ isimli kitapta, ünlü sinema oyuncusu - şarkıcı Frank Sinatra’nın yer altı dünyası ile sıkı ilişkileri olduğu, mafya için kuryelik yaptığı iddiasında bulunuldu.

Steve McQueen’in Baştan Çıkartan Parfümü

Ünlü aktör Steve McQueen’in kullandığı özel parfümün kadınların cinsel hormonlarını harekete geçirici özellikte olduğu belirlendi.

Monroe'nun Beyaz Saray Hevesi

Hollywood’un ünlü ikonlarından Marilyn Monroe’nun, ABD eski başkanlarından John F. Kennedy ile yaşadığı yasak aşkı Jackie Kennedy’e itiraf ettiği iddia edildi.