Kennedy’nin KGB Ajanı Metresi

Ellen Rometsch, sessiz sedasız Washington'dan ayrıldı; eşi ile ülkesine döndü. İddiaya göre, Kennedy pahalı bir hediye vermişti.

Kennedy’nin KGB Ajanı Metresi

Ellen Rometsch, Washington D.C.’deki Quorum Club’ın en güzel garson kızıydı. Her gün yeni, değişik ve seksi bir kıyafet giyiyor, kulübün seçkin üyelerine hizmet sunuyordu. Rometsch; Batı Almanya Federal Cumhuriyeti vatandaşıydı; kocası da aynı ülkenin Washington’daki büyük elçiliğinde askerî personeldi. Quorum Club’ın üyeleri, seçkin bürokratlar, senatörler, yüksek yargı organı mensuplarıydı. John F. Kennedy ve kardeşi, Robert Kennedy de, seçkin kuruluşun üyeleri arasındaydı. Kulübün sahibi, Bobby Baker’dı. Baker, ABD Başkan Yardımcısı Lyndon Johnson’a çok yakındı; resmî görevi de: Senato’da çoğunluk liderinin sekreterliğiydi. Baker, Rometsch’i başkana, Kennedy’e tanıştıran isimdi.

FBI, Rometsch’i Adım Adım İzliyor

Ellen Rometsch, çok güzeldi, dönemin gözde yıldızı Elizabeth Taylor’a çok benziyordu. Bu durum da hayranlarının sayısını ve hizmetinin ücretini artırıyordu. Rometsch, mesai sonrası ek hizmet de veriyor: Telekızlık yapıyordu! FBI, Rometsch’i adım adım izliyordu. Dosyasındaki bilgilere göre, Doğu Almanya’da doğmuştu; STASİ ve KGB’nin eğitiminden geçirilmişti. İkinci evliliğinden sonra ABD’ye gelmişti. Cazibesini, güzelliğini, öteki özelliklerini fütursuzca sergiliyor ve ‘açılmaz’ kapıları aralıyordu. Müşterileri arasında sıra dışı ve önemli bürokratlar, politikacılar vardı. Tanındıkça, en üst düzey müşterilere hizmet sunan kadın, FBI’nin dosyasına göre, ülkenin bazı kilit bilgilerine ulaşabilirdi ve yakından izlenmeliydi. FBI Başkanı J. Edgar Hoover, Rometsch’i izleyecek ekibe en iyi memurlarını vermişti. Güzel kadının, KGB adına çalışıyor olabilmesi çok kuvvetli ihtimaldi.

Başkanın Gazetelere Düşen Kaçamakları

1963 yılının yaz aylarında, Senato Araştırma Komisyonu, Ellen Rometsch’in de adının geçtiği ve ABD Başkanı John F. Kennedy’e belki de koltuğunu kaybettirebilecek bir soruşturma başlattı. Ülkenin etkili gazetelerinden Des Moines Register’de yazan Clark Mollenhoff’da başkanın kaçamaklarını kaleme aldı. Aslına bakılırsa, FBI Başkanı J. Edgar Hoover, haberi Mollenhoff’a fısıldamıştı. Hoover, bağlı olduğu Adalet Bakanı Edward Kennedy’den memnun değildi. Görevden alınması gündemdeydi ve rahatsızlığı da bu sebeptendi. Başkanı sıkıştırarak, kendisinden yardım istemesini ve yerini sağlamlaştırmayı planlamıştı. Öngörüsü de tıkır tıkır işlemişti.

FBI Başkanı Hoover’in Kabul Edilen İstekleri

İddiaya göre, Kennedy, seks skandallarından ötürü şantaja çok açık vaziyetteydi. Hayatından o kadar çok kadın geçmişti ki! Başkan yardımcılığına getirilen Lyndon Johnson, kirli çamaşırlarını ortaya serebileceğini tehdidiyle makamı kapmıştı. Başkan ve kardeşi, Hoover’in kapısını çalmakta gecikmedi. Deneyimli FBI Başkanı, ikiliyi dikkatle dinledi, notlar aldı ve iki şartı yerine getirilirse, sorunu çözebileceğini söyledi. İlk şartı, Adalet Bakanı Edward Kennedy görevden alınmasını istemeyecekti. İkinci şartı da: Martin Luther King’i teknik takibe alan FBI rahat bırakılacaktı. 

‘Washington’da Kimse Güvende Olmayacak’

FBI Başkanı Hoover, istekleri kabul görünce, Senato’daki iki partinin liderini toplantıya çağırdı. Demokrat senatör Mike Mansfield ve Cumhuriyetçi senatör Everett Dirksen ile Mansfield’in evinde 3’lü bir toplantı yaptı. Senato’nun Başkan Kennedy’nin seks hayatı hakkında soruşturma kararı alması halinde, ‘Washington’da kimsenin güvende olmayacağını,’ söyledi. Örtülü tehdidi etkili oldu: Senato Araştırma Komisyonu, Ellen Rometsch skandalı konusunda soruşturmaya gerek olmadığını açıkladı.

Birkaç gün sonra, Kennedy, Gazeteci Ben Bradlee ile konuşurken, ‘Hoover’ın senatörler hakkında sahip olduğu kirli bilginin büyüklüğünü bilsen şaşkına dönerdin,’ demişti.

Ellen Rometsch, sessiz sedasız Washington'dan ayrıldı; eşi ile ülkesine döndü. İddiaya göre, Kennedy pahalı bir hediye vermişti. Başkan, ilişkiye girdiği hanımlara para konusunda cömertti. İddiaya göre, konuşmaması için Marilyn Monroe’ya tam 600 bin dolar ödemişti.

FBI’nin Ellen Rometsch hakkında tuttuğu dosya tam 478 sayfaydı. Seçkinlere çalıştığı, telekızlık yaptığı, KGB’ye bilgi verdiği iddia edilen Rometsch, hayatının kalan bölümünde hiç konuşmadı ve röportaj önerilerini hep reddetti.

Ali Hikmet İnce yazdı.

6 July 2018 19:06
1,681 kez okundu

Ali Hikmet İnce



Benzer Yazılar

Kral Charles’ın ‘Gönül Galerisi’

Prens Charles ile Camilla arasındaki aşk öyküsü televizyon dizi(si) senaryosuna benzerdi. Taraflar, bir dargın bir barışık, bazen hoşnut bazen üzgün yarım asrı aşan ‘parçalı bulutlu’ birliktelik yaşadı. İkili - başka kişilerle evliyken dahi! - birbirlerinden vazgeçemedi. Sonunda mutlu sona ulaştılar ama hayli geç olmuştu!

ABD Başkanı’ndan Yasak Aşkına Mektuplar

ABD Başkanı Kennedy, kısa sayılabilecek - 46 yıl! - ömür sürdü. Ama çok hızlı, renkli, olaylarla dolu, yüksek gerilimli, sansasyonel yaşadı. Döneminin en gözde, en ünlü, en güzel, en seksi kadınlarıyla kurduğu ilişkilerle de anıldı.

Tavşan Doğuran Kadın

İngiltere tahtında oturan, İngilizce bilmeyen, çevresi ve devlet yöneticileriyle Fransızca konuşa(bile)n I. George’un döneminde inanılması zor/garip olaylar, skandallar yaşandı. 50 kadar tavşan doğurduğunu iddia eden Mary Tofts adlı kadın da sahtekârlar arasındaydı.

6 Milyar Doları Yiyen Fareler

Pablo Escobar, ‘beyaz zehir’ ticaretinin - bilinen! - ilk ve en önemli ismiydi. ‘ABD’yi dizlerinin üzerine çökertmeyi amaçladığını,’ tekrarlardı. ‘Büyük Şeytan’ın amansız düşmanıydı. Güçlü, mutlu, zengin ve uluslar arası alanda etkin Kolombiya düşlediğini söylerdi.

KGB’nin Ölüm Listesindeki Ünlü Aktör

Sovyetler Birliği’nin 2. Genel Sekreteri Joseph Stalin (1878-1953) sıkı bir western ve John Wayne hayranıydı.

ABD Başkanı’ndan Yasak Aşkına Mektuplar

ABD Başkanı Kennedy, kısa sayılabilecek - 46 yıl! - ömür sürdü. Ama çok hızlı, renkli, olaylarla dolu, yüksek gerilimli, sansasyonel yaşadı. Döneminin en gözde, en ünlü, en güzel, en seksi kadınlarıyla kurduğu ilişkilerle de anıldı.

Huzurevinde Sönen Yıldız

Altan Karındaş çok yönlü sanatçıydı. İlk Türk şov kadınıydı. İnsan, çocuk ve hayvan taklitlerini çok iyi yapardı. TSM’yi bilirdi, makamlara vakıftı. Makber’i kusursuz seslendirirdi. Sadece sanatçı yönüyle değil, güzelliğiyle de çekim merkeziydi.

Kadın Saçı Koklamayı Seven ABD Başkan Adayı

Joe Biden, uzun mesafe engelli koşusuna katılan tecrübeli atlete benzetildi. Önüne çıkan her mâniayı aştı, siyaset dünyasında adım adım yükseldi. ABD Başkanlık Seçimleri’ni kazanmasına şaşırmalıydı. İleri yaşına karşın, bir delikanlının dinamizmine ve yılmazlığına sahipti.

Audrey Hepburn ya da Kuğu Boyunlu Direnişçi

Dünyanın en güzel, en başarılı ve en doğal kadın sinema sanatçıları arasındaydı. İkinci Dünya Savaşı’nın bütün olumsuzluklarını/yıkıcılığını yaşadı. Savaş sonrasında ise, yıldızlaşan mesleki kariyerin ama mutsuz yaşamın sahibiydi.

Shakespeare, Aileden ‘Tefeci’ymiş

İngiliz edebiyatının kutup yıldızı William Shakespeare’nin özel hayatı son derece şaşırtıcı, pek çok sarsıcı anekdotla doluymuş.

ABD Başkanı İle Görüşebilen Mafya Şefi

Al Capone, servet edindikçe çevresini genişletti. Polisleri, savcıları, hâkimleri, belediye başkanlarını ve politikacılarını kendine bağladı. Dokunulmazlık zırhını kuvvetlendirdiğini düşündü. ABD Başkanı Herbert Hoover ile samimi dostluk kurmayı bile başardı. Suçlarının görmezden gelineceğini düşündü/sandı.

ABD, Nazi Askerlerini Casus Olarak Kullanmış

New York Times gazetesinde yayınlanan ‘gizli belgeler’e göre, Amerikan İstihbaratı ‘soğuk savaş’ döneminde eski Nazi subaylarını Sovyetler Birliği’ne karşı kullanmış.

Diğer Casuslar Dünyası Yazıları

Kızıl Saçlı Afet

Anna (Kushchyenko) Chapman, 21. yüzyılın birinci çeyreğinde dünyaca ünlenen ilk kadın casustu. New York’ta faaliyet gösterdi. Eşsiz fiziği, kızıl saçları, yeşil gözleri, Hollywood yıldızlarını kıskandıran çok zengin gardırobu, lüks ötesi hayatıyla hedef seçtiği erkekleri parmağında oynattı. Mata Hari’nin türevi gibiydi.

MOSSAD'ın Suikast Listesindeki Siyasetçi

Yaser Arafat, yaşamı boyunca MOSSAD’ın tehdidi altındaydı. Sayısız suikast girişiminden son anda/kıl payı kurtulabildi. Ama hayatını yitirdikten sonra ortaya çıkan hastane raporu ürperticiydi...

CIA’dan Kongo’ya Jazz Festivali

ABD, 1940-1960 arasındaki süreçte Kongo’ya özel ilgi gösterdi. CIA’nin ağabeyi, Stratejik Hizmetler Ofisi, zengin uranyum yataklarını belirledi. Çok gizli operasyon(lar)la Japonya’ya atılan atom bombalarının yapımı için gereken ham maddeyi elde etti ve ülkesine taşıdı.

Devlet Eliyle Kalpazanlık

Almanya, 2. Dünya Savaşı’nda ezeli düşmanı İngiltere ile sadece cephede karşılaşmadı. Ekonomik yıkıma uğratmak için de çok gizli ve usta işi planı devreye soktu. ‘Bernhard Operasyonu’ denilen harekâtla sahte kâğıt paraları İngilizlerin günlük hayatına soktu. Enflasyonu artırdı, fiyatları zıplattı.

Castro’ya Zehirli Puro

Küba’nın efsanevi lideri Fidel Castro’ya iktidara geldiği 1959 yılından 2006’ya kadar 650’e yakın suikast girişiminde bulunulduğu iddia edildi.

Kral Hüseyin'in Yahudi Sevgilisi

CIA (Merkezi Haberalma Teşkilâtı) resmi belgelerine göre çöpçatanlık yaptı: Ürdün Kralı Hüseyin ile Yahudi asıllı Hollywood yıldızı Susan Cabot ilişkisine aracılık etti.

İran'ın Nükleer Satrancı

Hedefe konulan İranlı nükleer fizikçiler şehir içinde düzenlenen suikastlarda öldürüldü. Trafikte yaklaşan motosikletli kişiler, ya arabanın dış yüzeyine mıknatıslı bomba yerleştirdi ya da otomatik silahlar kullanıp olay yerinden hızla uzaklaştı.